Tapasztalat és megbizhatoság a butorkészités terén.

 

Tekintse meg katalogusunkat a hozzávalokkal (fogantyuk, lábak, akasztók, diszcsövek, etc ...): Katalogus.pdf

Melaminált PAL lemez 18 - 36 mm vastagsagban, 0,4 - 2 mm -es ABS kanttal .

Élvédő tipusok:

  1. 0,45 mm ABS
  2. 2 mm ABS- egyik legerősebb, legtartósabb anyag - ajanlott főként ajtókra és nyitott részekre, 2mm sugárban kerekitett
  3. Papir fólia melyet hővel aktivált ragasztóval ragasztanak a butorlapra
  4. PVC (nagy ivben kerekitett élvédő melyet nutolással illesztenek a butorlapra)

ABS – műanyag élzáró amelyet magas hőfokon speciális gép ragaszt a butorlapra. Rendkivül időálló és nagyon jól védi a butort.E z a dekoratív élzáró díszíti és védi a butorlapok keskeny éleit.

FÓLIÁZOTT MDF (Medium density fiberboard):

Az MDF rendkivül jol alklmazható az ajtok, fiókok készitesé mivel rengeteg kombinációban (szinek, formák) és ezekkel kiemeli és egyedi kinézetet kölcsönöz a butornak

Megtalálható Klasszikus, Antik és Magasfényű változatban

Tehnikai leirás : - 18-20mm vastagság, a hátoldal feherrel laminált, a front pedig adott mintára van marva és 0.4mm-es PVC foliával takarva a kért szinekben

FESTETT MDF :

- A végső szint az MDF elektrosztatikus mezőben való festéssel kapja, matt és magasfényű szinekben. A festéshez akrilikus lakkozott festéket használnak ezért szinte bármilyen szin keverhető.

cant abscant abs 2mm

cant abs 2mm cant abs 2mm cant abs 2mm

A MUNKALAP, konyhapult jellemzoi:

A munkalap minden konyhának meghatározó része, hiszen a különféle főzési, előkészítő munkálatoknak ez ad helyet. E célra nem elég a hagyományos bútorlap, illetve laminált lap, így a gyártók speciális alapanyagot fejlesztettek ki: a munkalapot. Közülük is az úgynevezett. laminált felületű munkalapok a legelterjedtebbek, de van munkalap massziv kemenyfabol, természetes kõbõl (granit, marvany stb) es Homogén akril lapokbol is.

Laminált felületű munkalapok:

Sajátosságuk a posztforming eljárással kialakított nagy ellenálló képességű felületük, egy illetve ritkábban két oldalon lekerekített élük, és a megszokottnál vastagabb, 28, 38 mm-es anyaguk

. A hordozóanyaguk finomfelületű faforgácslap, amelyet felül és az első, profiozott élükön nagy nyomással készült díszítőm vastag - HPL rétegelt laminátum fed. Ez a borítás teljesenrobinet vízzáró, ám a lapok hátsó hosszanti éle és az alsó felületük csak víztaszító fóliával van lefedve.

A felső bevonat minden esetben kopás-, ütés-, karc-, valamint hőálló, és a háztartási vegyszerekkel szemben is ellenálló. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az erősen savas, vagy fehérítő hatású vegyszerek nem hagynak nyomot a felületükön, mint ahogyan az erős súrolószerek, súrolószivacsok durva koptató hatásának sem képesek ellenállni. Eles kesek es hasonlok is szintek kart tehetnek a munkapal feluleteben. A hőhatásokat is csak max. 180 °C-ig képesek elviselni maradandó nyom nélkül. A forró vízzel teli edény még nem, a tűzhelyről közvetlenül levett forró lábas, vagy fazék már nyomot hagyhat a felületükön. A gyakori tisztítás koptató hatásának is hosszú éveken át ellenáll, ha azt kíméletesen, lágy törlőanyagokat és nem koptatóhatású háztartási tisztítószereket használunk a letakarításukhoz. Egyszóval ennek az anyagnak a bevonata ellenálló ugyan, de nem korlátlanul. Szélességük 580-600 mm, vastagságuk 28-38 mm közötti, míg a lapok hosszúsága 2,8-5,2 m. A munkalapok széles mintaválasztékban kaphatok

Tömörfa munkalapok:

Tömörfából készült konyhabútorok igen régóta léteznek. Ugyanebbõl az anyagból elõállított munkalapok legalább ugyanolyan régóta elérhetõek, noha sokkal kevésbé terjedtek el, mivel a fa különösen intenzív ápolást igényel. Hogy a tömörfa munkalapok a természetes kinézetüket megõrizzék bio olajjal kezelik azokat.
Legfõbb elõnye az anyag exkluzivitásában és melegségében rejlik. A fa erezetének szépsége különösen nagyobb felületeken érvényesül jól. Az évek folyamán utánozhatatlan patinára tesz szert, olyanra, amilyet az antik bútorokon is megcsodálhatunk. Bizonyára senki sem várja el ettõl a nemes anyagtól, hogy a vágással és karcolással szemben ellenálló legyen. Csak az válassza ezt az anyagot, aki rendszeresen tudja ápolni, mivel a felület víztaszító képessége csak rendszeres felületkezeléssel (olajozással) õrízhetõ meg.

Munkalapok természetes kõbõl:robinet

A kõbõl készült munkalapokat két csoportra osztjuk: a puha kövekre (mint pl. márvány, mészkõ, pala) és a kemény kõzetekre (ilyen a gránit, granulit). A két csoport közötti különbség a kõzet keménységi fokában rejlik, ami egyben az igénybevehetõséget is meghatározza.

A márvány igen könnyen összekarcolódik, ezzel szemben a gránitból készült munkalapok tökéletesen karc- és vágásállóak. Ez utóbbi esetben elõbb adja meg magát a kés, mint a felület. A természetes kõbõl készült munkalapok - mivel sem fa, sem forgácslap hordozóanyagot nem alkalmaznak a gyártásnál - tökéletesen vízlállóak. A mosogató és fõzõlap kivágásainak tömítése ennek ellenére elengedhetetlen, mivel az esetleg beszivágró víz a kivágás allatti szekrényrészeket károsíthatná, annak ellenére, hogy a munkapulton egyáltalán nem hagyna nyomot.

A gránit munkalapok fényûzõ megjelenést kölcsönöznek a konyhának. A puhább márvánnyal és mészkõvel ellentétben a gránit hõálló és keményebb az acélnál. Ennek a különleges keménységnek köszönhetõen a gránit megmunkálási ideje mintegy hússzorosa a márványénak. Ez egyben magyarázatot ad arra is, hogy a márványból készült munkalapokat miért felületkezelik védõlakkal. A használat során keletkezõ karcolásnyomok - az ún. márványpatina - konyhai viszonylatokban ennek ellenére sem kerülhetõ el.
A természetes kõbõl készült munkapultok magas árkategóriába tartoznak, ezért cserébe a vásárló minden esetben egyedülálló darabot kap.

Az uj szervó rendszer BLUM -tól:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

   TAKA
Marosvásárhely

Telefon : 0770-664.805, 0723-647168
E-mail : office@taka.ro
Internet : http://www.taka.ro
 Rólunk:

Cégbemutató:

Vállalkozásunk egyedi igények szerinti bútorkészítéssel foglalkozik.
Célunk az egyedi bútorkészítés kiemelkedő színvonalú megvalósítása korszerű és minőségi anyagok felhasználásával. 
Bútorainkat a tervezési folyamattól kezdve végigkísérjük, így is elősegítve megrendelőink megelégedettségét. 
A helyszíni felmérést és az árajánlat készítést díjmentesen végezzük. 
Az évek során szerzett tapasztalatunk és Ügyfeleink elégedettsége garancia az általunk előállított termékek minőségére.

Keressen meg bizalommal ötletekért és információkért. Mondja el bútor elképzelését - mi garantáltan egyedi megoldást kínálunk Önnek!